10 jaar tevreden klanten
Gevelbekleding - Miks

IN DE MEDIA

Het Laatste Nieuws - Dossier Renovatie - mei 2008 :
"Een alternatief voor hout : gevelpanelen inhoutcomposiet"

Bouwkroniek
Miks-gevelpanelen in houtcomposiet
Een nieuw product met een aantrekkelijke look.

Houtcomposieten krijgen ontegensprekelijk een vooraanstaande rol in het vervaardigen van bouwprofielen voor de toekomst. Niet alleen brengen zij een gepaste oplossing voor de verwerking van reststoffen als houtmeel, het zijn ook esthetische én technisch waardige alternatieven voor het steeds duurder en schaarser wordende hout.

De Miks-gevelpanelen zijn ontworpen voor de bekleding van buitengevels of binnenwanden. Ook voor poolhouses, buitenkeukens, carports of tuinhuizen kunnen de Miks-gevelpanelen een meerwaarde bieden.
De Miks-gevelpanelen of sidings brengen in een uitgebalanceerd mengsel kunststoftechniek en natuur samen tot een boeiend resultaat. Daarbij worden de voordelen van kunststof én die van hout gebundeld. Het paneelprofiel toont een aantrekkelijk design en krijgt na extrusie door een aangepaste borsteltechniek de warme touch, de nerfstructuur én het uiterlijk van hout.
De aanwezigheid van PVC zorgt ervoor dat de profielen zo goed als onderhoudsvrij zijn. Schilderen, vernissen, afschuren of oliën behoort tot het verleden. Eenvoudigweg afspuiten met een hogedrukreiniger volstaat. Bovendien trekken de gevelpanelen niet krom. Ze splinteren niet en rotten evenmin. Wateropname is door de aanwezigheid van kunststof beperkt tot ca. 1 %.
De aanwezigheid van hout (afkomstig van snelgroeiende den uit Noord-Europa) biedt een onmiskenbare esthetische waarde. Het maakt dat de panelen te bewerken zijn als hout. Je kan ze dus makelijk verzagen en doorboren. Voor het nagelen dient er evenwel voorgeboord te worden omdat een houtcomposiet zich als tropisch hardhout gedraagt.
Het hout in het mengsel garandeert een natuurlijke veroudering van het oppervlak. Na plaatsing zal de tint iets lichter worden, zonder te vergrijzen zoals bijvoorbeeld ceder. Dit verouderingsproces stabiliseert zich na twee maand.
Bijkomende voordelen van de Miks-gevelbekleding is de zeer snelle plaatsing door het tand-groefsysteem en door de aanwezigheid van voorgefreesde booropeningen. Het product is milieuvriendelijk en integraal recycleerbaar. Bovendien ligt de prijs per vierkante meter lager dan die van ceder.
Het Miks-gamma biedt momenteel drie kleuren : ceder, antraciet en muskaat.
Het robuuste Miks I- paneel (werkbare breedte 166 mm) weegt 1,6 kg per lopende meter en toont een strakke lijn.
De Miks-gevelpanelen zijn verkrijgbaar in lengtes van 2,7 m en 4,2 m
Bijkomende afwerkingsprofielen (hoeken en afwerkingsplint) zijn vervaardigd uit geanodiseerd aluminium.
Bijkomende info met onder meer en installatievideo vindt u op www.miks.be.

privacy beleid | gebruiksvoorwaarden | copyright 2014 | Designed by Crossmedial